Bijeenkomst 0

Voordat we op vrijdag 9 januari officieel van start gaan met de eerste bijeenkomst van de MakerKlas, vindt er vóór de kerstvakantie – op woensdag 17 december om 14:00 in lokaal 8 – al een “bijeenkomst 0” plaats.

Op die middag zal ik een demonstratie geven van de verschillende elektronica waarmee je kunt gaan werken, zoals de littleBits, Raspberry Pi, Arduino en dingen die je daar op kunt aansluiten. Ook zal ik een demonstratie van de 3D printers geven. Op die manier hoop ik dat je al een beetje geïnspireerd raakt over datgene je zou kunnen gaan maken. Als je zelf nog geen ideeën hebt, zal ik je een hoop voorbeelden laten zien.

Mevrouw Mulders zal ook nog vertellen over het onderdeel moleculair koken, waar je mee aan de slag kunt gaan. En wanneer je je wil gaan bezighouden met het maken van een designvoorwerp om te 3D printen, dan kun je bij mevrouw Sijstermans terecht.

In de MakerKlas mag je zelf bedenken wat je maakt, natuurlijk binnen de mogelijkheden die wij op school hebben. Het leuke is ook dat je geen “standaard” les krijgt, zoal bij de meeste andere vakken het geval is, maar voor een groot deel zélf de zaken moet uitpluizen en anderen helpen zodat je van elkaar kunt leren. Omdat het belangrijk is om van te voren goed na te denken over hoe je op een handige manier te werk moet gaan, zullen we het tijdens bijeenkomst 0 ook nog hebben over hoe je een goed ontwerp maakt.

FTC robotVerder krijg je nog informatie over de FTC robotwedstrijd waar we met een team van 8 leerlingen aan mee doen. We zijn nog op zoek naar mensen met technisch inzicht en creativiteit om de robot te bouwen en programmeren. Ook ben je van harte welkom (en zéér hard nodig) als je de bouwers/programmeurs wil ondersteunen door bijvoorbeeld

  • te zorgen voor teamkleding,
  • ons team en de wedstrijd binnen en buiten school meer bekendheid te geven,
  • op zoek te gaan naar sponsoren voor materiaal.

Ben je dus alsnog nieuwsgierig geworden naar de MakerKlas of de FTC robotwedstrijd, kom dan op woensdag 17 december eens een kijkje nemen!