Waarom leerlingen met de MakerKlas mee willen doen

In mijn oproep vroeg ik aan leerlingen te motiveren waarom ze aan de MakerKlas wilden deelnemen. Een greep uit de reacties:

“Het lijkt me heel intressant om vanalles in elkaar te knutselen , we doen al heel veel theorie op school, op zich niks mis mee maar dan is wat praktijk wel een leuke afwisseling.”

“Ik zou het heel leuk vinden om in deze lessen mee te mogen doen, ik hou erg van techniek, en het lijkt me heel erg handig voor later!”

“Ik houd mij al zeer lange tijd bezig met computers, en ben er zeer in geïnteresseerd.
Zelf kan ik diverse al script- en programmeertalen.
Ik heb altijd al gewild software met hardware te combineren, en daarom lijkt mij het erg leuk om aan deze klas deel te nemen.”

“Ik wil graag meedoen omdat ik hou van dingen uitvinden en progameren.
Ik ben me zelf b.v. Html aan het leren.
Ik wil wel zeggen dat ik niet zo handig ben met knippen plakken zagen en dat soort dingen maar dat kan ik me wel aan leren.”

“Techniek en alles wat daarmee te maken heeft, heeft mijn grote interesse. Ik ben zelf ook altijd bezig met knutselen, solderen, experimenteren, bouwen en dingen uitzoeken. Ik heb sinds kort een Bendoo Box en ben nu Python 3 aan het leren. Ik heb de robot van Lego MindStorms en die probeer ik te programmeren. 3D printen heeft mijn grote interesse, ik zou daar graag meer over willen leren.
Ik zou het heel leuk vinden om op het gebied van techniek meer te leren. Het lijkt me ook leuk om dat samen te doen met een groep mensen die dezelfde interesse hebben.”

“Ik heb zelf als hobby om met computers te werken en heb er ook een die ik zelf in elkaar heb gezet. Ik ben ook zeer geïnteresseerd in 3d printers en Java script en html5 (programmeren etc.).”

“Ik las het berichtje van `uitvinders gezocht’ op de grotius website. Ik dacht meteen :’Dit wil ik doen’. Ik vind het namelijk zeer interessant en leuk om met technische apparaten te werken en te knutselen. Heb zelf ook een keer een radio gemaakt via een bouwpakket. Weerstanden en schakelaars zijn mij bekend. Ook zoek ik uit hoe alles werkt. En heb veel vragen over technische apparaten. Hoe kan ik mijn smart tv via mijn smartphone besturen? Hoe schrijf ik een programma dat een arduino robot aanstuurt? Is het mogelijk om infrarood straling met mijn telefoon te zenden, om zo apparaten die met ir werken te besturen? Kan ik mijn lichten thuis aan/uitzetten via mijn pc? Hoe bestuur ik mijn pc met mijn stem? Hoe werk 3d printen?”