Arduino

Op zoek naar het “Arduino-Boekje”? Dat vind je hier!

Arduino SideDe Arduino Uno is een zeer goedkope open source microcontroller waarmee je redelijk eenvoudig met verschillende sensoren van alles kunt aansturen, zoals lampjes en motortjes. Ideaal als je nog niet zo veel van elektronica en programmeren weet, maar je er wel meer in wil verdiepen. De Arduino is verder heel gemakkelijk uit te breiden met zogenaamde shields, die functionaliteit toevoegen zoals bijvoorbeeld netwerkverbindingen.

Dit programma zorgt ervoor dat een LEDje gaat knipperen.
Dit programma zorgt ervoor dat een LEDje gaat knipperen.

We hebben de beschikking over een aantal starter kits van ARDX, met boekjes waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je schakelingen bouwt en programmeert. Het is te adviseren dat je dit boekje eerst helemaal doorwerkt voordat je zelf dingen met een Arduino gaat doen.

Arduino Mini
Arduino Mini

Wanneer je iets wil maken dat maar héél erg weinig ruimte mag innemen, zodat zelfs de Arduino Uno nog te groot is, hebben we ook een Arduino Mini. Deze is zo klein dat geen pinnetjes op zitten waar je de kabels makkelijk op kunt aansluiten, maar je alles er zelf op vast moet solderen.

ATtiny85
ATtiny85

En als zelfs de Arduino Mini nog te groot is, hebben we ook nog de ATtiny85, die uit slechts een microchip bestaat.

Omdat Arduino hardware open source is, mag iedereen het ontwerp kopiëren en aanpassen. Daardoor zijn er ook veel “klonen” beschikbaar. We hebben bijvoorbeeld het RedBoard en de Iteaduino: volledig compatibel met de Arduino Uno, maar zelfs nog een stukje goedkoper.

RedBoard
RedBoard